Ce este mai bun ca un tort de ciocolata?


 

tort  6

 

Nu puteam sa inchei seara fara sa impat cu voi  o noua reteta,V-am scris reteta tortului de inghetata asa ca acum este timpul si pentru o reteta de tort de ciocolata.Este un tort de ciocolata cu migdale si nuci dar si un tort potrivit pentru ocazii mai speciale.

Este cel mai bun tort cu ciocolată şi nuci care există! În ziua următoare celei în care l-aţi făcut, ar trebui să încercaţi să-l fărâmiţaţi deasupra  bucăţi de îngheţată şi să turnaţi deasupra puţin espresso. Eu coc întotdeauna acest desert într-o tavă rotundă pentru torturi, simplă sau cu marginile detaşabile, ori fac nişte prăjituri mai micuţe, în formele pentru minitarte. Însă voi puteţi folosi, după plac, orice formă de prăjituri, cu condiţia să fie bine unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Tort de ciocolată 

Ingrediente pentru 8 porţii:

150 g migdale, fără coajă şi pieliţă

150 g nuci, fără coajă şi măcinate fin

300 g ciocolată menaj de cea mai bună calitate (70% pudră de cacao)

1 linguriţă cu vârf de pudră de cacao de cea mai bună calitate

255 g unt

100 g zahăr pudră

6 ouă mari ecologice, cu albuşurile separate de gălbenuşuri

sare

 Preîncălziţi cuptorul la 190°C/treapta 5 la cel pe gaz. Acoperiţi fundul unei tăvi rotunde, cu diametrul de 20-25 cm, cu o bucată de hârtie pergament, apoi ungeţi-o peste tot cu unt şi tapetaţi-o cu făină. Puneţi migdalele şi nucile într-un robot de bucătărie şi măcinaţi-le fin. Apoi adăugaţi ciocolata şi pudra de cacao şi mai amestecaţi totul încă 30 de secunde, astfel încât să mărunţiţi şi ciocolata. Mutaţi totul într-un alt vas.

Puneţi în robot untul şi zahărul şi bateţi totul până ce compoziţia capătă un aspect subţire şi pufos. În acest punct, adăugaţi în robot gălbenuşurile, unul câte unul, apoi turnaţi înapoi compoziţia cu ciocolată.

Într-un alt vas, bateţi albuşurile împreună cu un praf de sare, până ce obţineţi o spumă tare. Adăugaţi cu grijă albuşurile peste amestecul cu ciocolată, unt, migdale şi nuci. Turnaţi apoi compoziţia rezultată în tava pentru copt. Aşezaţi tava în cuptorul preîncălzit şi coaceţi timp de circa 1 oră.

Pentru a verifica dacă tortul este gata, introduceţi în aluat o scobitoare (sau vârful unui cuţit) timp de 5 secunde; atunci când o scoateţi, ar trebui să nu aibă aluat lipit pe ea.

Este  delicios servit  cu frişcă bătută, îngheţată sau creme fraiche.Ornati dupa fantezie,cu fructe si bucatele de ciocolata.

Sper sa va placa!

Cu drag,

Cristina

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s