Crema de ciocolata italiana


 

crema 1

 

Asa cum am promis ,am revenit cu reteta de crema de ciocolata Este o reteta veche,italiana .Bucataria italiana are pur si simplu niste retete incredibile si  irezistibile pentru dulciuri din ciocolata.

Crema de ciocolata si cafea

Ingrediente:
200 ml lapte
200 ml frişcă lichidă
3 linguri de zahăr
200g ciocolată amară
1 cescuţă de cafea espresso îndulcită
2 foi de gelatină

Mod de preparare:

1) Se fierbe laptele cu frişca si zahărul, se varsă cafeaua şi gelatina muiată în apă şi se stoarce bine;

2) Între timp se topeşte ciocolata taiată mărunt şi se uneşte la compoziţia de lapte, răcită, amestecând cu o lingură de lemn.

3) Se umplu 8 pahare etc, se tapetează cu plastic şi preparatul se introduce în frigider timp de 3 ore.

Sfat practic: puteţi înlocui laptele cu aceeaşi cantitate de frişcă deoarece va ieşi mult mai cremoasă.

Ornati cu frisca deasupra,cu fructe , bucatele de ciocolata ,napolitane ,piscoturi,etc.Este delicioasa,pe cuvant!

Pofta buna !

Cu drag,
Cristina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s