Inghetata italiana


italia

 

Gata,am gasit!Pentru ca tot iubesc eu Italia si bucataria italiana m-am gandit sa impart cu voi o reteta de inghetata  intaliana ,usor de preparat ,cremoasa si absolut delicioasa!Si as mai adauga ca inghetata este posibil sa isi aiba originile chiar in antica Roma,cand imparatul Nero a cerut servitorilor sai sa ii aduca zapada din muntii  Apenini pentru ca bucatarii sai sa ii prepare  un amestec aromat din aceasta,amestecat cu fructe,nectar,miere si nuci.

Dar sa revenim la reteta noastra :

Ingrediente:

500 ml frisca (vegetala sau naturala)

5 oua
150 gr zahar
200 gr capsuni
200 gr visine
3 lingurite cacao
50 gr ciocolata

Mod de preparare:

Ouale se separa, se bat albusurile spuma, galbenusurile se bat cu zaharul, se bate si frisca.

Se amesteca frisca batuta cu galbenusurile, se adauga albusurile, se omogenizeaza totul atent.

Se dau prin blender visinele si capsunii.

Compozitia se imparte in 3 parti: intr-un bol se pun visinele, in cel de-al doilea capsunii si in cel de-al treilea cacaoa cernuta si ciocolata razuita.
se pun compozitiile in caserole si se dau la congelator pentru 6-8 ore.

De retinut: inghetata se poate face cu orice fel de fructe, alune, ciocolata, sau vanilie.

Pofta Buna!!!

Cu drag,

Cristina

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s