Calatorie in lumea inghetatei


ice

 

Printre deserturile care s-au inventat vreodata inghetata este cu  certitudine cel mai bun desert  racoritor.Este dragoste la prima vedere.Este dulce,cremoasa, , parfumata, senzuala si delicata, sexy la cornet sau gurmanda la cutie, cu fructe, cu nuci sau ciocolata, cu fistic sau vanilie.Este  un poem,un cantec,un nectar al zeilor din care cu totii am gusta.

Oriunde ne aflam ,incercam inghetata locala, deseori ne este pofta si o cumparam fie vara, fie iarna. Insa cea mai buna inghetata despre care am auzit nu este cea din Italia asa cum ar fi de asteptat ci aceea de la Balchik.Este o crema din iaurt si capsuni de un roz pal, cu bucati de fructe, aroma naturala, textura fina si cremoasa, ambalata intr-un butoias de lut si cu un pret pe masura.

Va invit  in acest articol sa dam  impreuna o raita virtuala prin lume,in cele mai interesante locuri in care putem gasi si gusta delicioasa minune de inghetata .

1. Capogiro Gelato, Philadelphia, Pennsylvania

capogiro-gelato-philadelphia

Facute din ingredientele cele mai proaspete, inghetatele si serbeturile de la Capogiro Gelato includ arome unice – vanilie de Madagascar, rodie, alune (nocciola Piemonte), scortisoara Saigon, lapte de cocos thailandez (cu un strop de rom), smochine si dovleac. Capogiro are 4 cafenele in Philadelphia.

2. Ted Drewes Frozen Custard, St. Louis, Missouri

Ted Drewes Frozen Custard, St. Louis

Facuta din frisca proaspata, oua si zahar, crema-inghetata de la Ted Drewes Frozen Custard este un desert perfect. Magazinul din Grand Boulevard dateaza din 1929 si serveste crema-inghetata in toate formele imaginabile. Drewes are mai multe locatii in Saint Louis.

3. Bombay Ice Creamery, San Francisco, California

Bombay Ice Creamery, San Francisco

Cea mai buna inghetata indiana poate fi gustata aici, in cartierul Spaniol din San Francisco. Te vor incanta aromele de sapotier, cardamom, ceai thailandez, sofran, trandafir si ghimbir, rareori gasite in afara Indiei. In meniu mai gasesti si Kulfi (un desert traditional din lapte inghetat) si Lassi (bauturi din iaurt). Daca planuiesti o vizita, verifica programul – se schimba in functie de sezon.

4. Devon House, Kingston, Jamaica

Devon House, Kingston, Jamaica

Construita la sfarsitul secolului al XIX-lea, ca locuinta primului milionar de culoare, Devon House este o capodopera arhitecturala in stil caraibian si cel mai renumit local care serveste inghetata din Jamaica. Cele 27 de arome includ de la traditionalele cirese si fistic pana la fructe exotice ca mango si cocos. Gasesti pana si inghetata pe baza de bere:)) Devon House se afla in centrul orasului, iar intrarea include un tur al casei si accesul la gradini.

5. Helados Scannapieco, Buenos Aires, Argentina

Helados Scannapieco, Buenos Aires

Acest local micut nu s-a schimbat prea mult din 1938, cand Andres si Josefina Scannapieco, doi emigranti italieni, i-au deschis usile. Membrii clanului Scannapieco fac inghetata dupa aceeasi reteta de 70 de ani. Meniul se lauda cu 50 de arome, de la ciocolata si vanilie pana la piersica, scortisoara, sampanie, lamaie si caipirinha. Helados Scannapieco se gaseste pe Avenida Córdoba 4826, in cartierul Palermo.

6. Ice Cream City, Tokyo, Japonia

Ice Cream City, Tokyo

In Ice Cream City gasesti zeci de standuri care vand mai mult de 300 de arome de inghetata, dintre cele mai neconventionale – de la pui, soia si radacina de orhidee pana la sare marina si tipar. Cei cu gusturi mai „domoale” pot gusta gelato italian si inghetata americana. Ice Cream City face parte din Parcul de distractii Namja Town.

7. Glacé, Sydney, Australia

strawberry_ice_cream-960x854

Glacé este renumit pentru deserturile sale pe baza de inghetata – bombe Alaska, checkerboard terrines si chocolate-dipped petit fours. Petale de trandafir, boabe de vanilie, capsuni, fistic si ciocolata belgiana sunt doar cateva dintre arome. Glacé se afla pe strada Marion nr. 27, in cartierul Leichhardt.

8. A’jia Hotel, Istanbul, Turcia

milk_powder_ice_cream-1024x768

Nimic nu-i mai romantic ca o seara de vara pe malul Bosforului, mai ales daca mananci o inghetata pe terasa hotelului A’jia. Meniul de deserturi include inghetata din vanilie prajita, serbet din fructul pasiunii si Dondurma (inghetata traditionala turceasca din lapte de capra). Aflat pe malul vestic al Bosforului, A’jia este un conac din secolul al XIX-lea transformat intr-un hotel chic.

9. Vaffelbageriet, Copenhaga, Danemarca

Vaffelbageriet

Parcul de distractii Tivoli Gardens este caminul acestui chiosc de inghetata vechi de 100 de ani. Specialitatea casei se serveste intr-o vafa mare numita Amerikaner si include 4 linguri de inghetata, topping, frisca si bezea de ciocolata. Parcul se gaseste in centrul orasului Copenhaga si este deschis de la mijlocul lui aprilie pana la sfarsitul lui septembrie. Distractiile includ concerte, plimbari si 40 de restaurante.

10. Perchè No!, Florenta, Italia

Perchè No!, Florence

Deschis din 1939, Perchè No! vinde inghetata foarte aromata, preparata zilnic dupa ideile de moment ale cofetarilor si dupa cerintele publicului. Preferintele casei includ inghetata de miere, seminte de sesam, ceai verde si baton de cafea cu bucati de ciocolata. Italienii vand de asemenea o gama larga de serbeturi din fructe si granitas. Perchè No! se gaseste in Via dei Tavolini, la 2 minute de mers pe jos de la Duomo.

Si acum  sa va pun o intrebare.In calatoriile voastre prin  lume ce inghetata si  din ce loc  v-a placut mai mult ?

Cu drag,

Cristina

Lasă un comentariu