Povestea inghetatei


ing o

Credeati ca numai ciocolata are povestile si istorioarele ei?Va inselati.Si  despre inghetata circula multe  povesti.

Cea mai populară istorie a îngheţatei începe la un banchet de-al regelui Charles I al Angliei. Masa fusese delicioasă, dar lovitura de graţie a apărut abia la desert. După multe pregătiri, bucătarul francez al regelui le-a prezentat musafirilor noul fel de mâncare.

Era rece şi semăna ca textură cu zăpada proaspăt căzută, dar era mai cremoasă şi mai dulce decât orice alt desert. Invitaţii au fost încântaţi, precum a fost şi Charles, care i-a poruncit bucătarului să nu divulge reţeta pentru crema sa îngheţată. Regele a vrut că această delicatesă să fie servită doar la masa sa şi i-a oferit bucătarului 500 de lire pe an pentru păstrarea secretului. Ceva mai târziu, totuşi, bietul Charles a decăzut în faţă oamenilor săi şi a fost decapitat în 1649. Dar, până la acea vreme, secretul cremei îngheţate nu mai era un secret. Bucătarul, pe nume DeMirco, nu-şi ţinuse promisiunea.

Această poveste este una dintre multele istorii fascinante ale unuia dintre cele mai populare deserturi din lume, îngheţată. E posibil ca îngheţată să nu fi fost, totuşi, inventată, ci să se fi dezvoltat, ca reţetă, de-a lungul a sute si sute de ani.

Până în zilele noastre, îngheţata a ajuns unul dintre cele mai populare deserturi şi un deliciu în timpul verii. Şi o poţi prepara chiar la tine acasă, cu o reţetă foarte simplă. Să nu mai vorbim despre faptul că poţi experimenta cu aromele si culorile.

Cu drag,

Cristina

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s