Torta de ciocolata


 

torta

 

Asa cum am promis ,revin cu reteta torineza pentru torta de ciocolata.Aceasta torta e sublima.Reteta apartine unei torineze.Este ideala de servit alaturi de o cafea buna.

Ingrediente:

200 gr migdale macinate(sau alune, sau nuci)

200 gr zahar
3 oua
100 gr ciocolata dark
1 lingura ulei
1 cescuta(gen espresso) de lapte
200 gr faina
1 ligura de praf de copt

Cum se face blatul:

Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Adaugam uleiul si laptele.
Amestecam faina cu praful de copt si cu migdalele, dupa care le unim cu prima compozitie.Cea de oua.
La sfarsit adaugam ciocolata rasa.
Turnam compozitia intr-o forma de tort(24 cm).Sau in doua forme de chec de 0,5ml.
In cuptor la 180 de grade in 20 de minute si e gata.

Lasati la racit pana pregatiti crema.

Cum se face crema brigadeiro :

1 cutie de lapte condensat(380 ml)
60 gr cacao
1 cutie de lapte(am folosit cutia de lapte condensat ca masura)
1 lingura unt

Amestecam laptele condensat cu cacao, adaugam laptele si untul, punem pe foc.
Amestecam mereu, pana se obtine un sos mai consistent.
Lasam la racit.ControlaM consistenta dorita mereu, daca se raceste prea tare e mai greu de „uns”.

Taiem blatul in patru si ungem fiecare strat cu crema obtinuta.

Asa cum spuneam, este ideala de servit in dupa amiezile voastre de relaxare,alaturi de o cafea perfecta!

Cu drag ,

Cristina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s