Facebook si salam de biscuiti cu ciocolata si nuci


salam-de-biscuiti-1
In urma cu zece minute mi-a parvenit pe pagina de facebook o poza cu o farfurie apetisanta ,plina cu felii de ce credeti?De salam de biscuiti!Parca ii simteam si aroma.Precis mirosea a rom.

Vederea unor asemenea bunatati m-a facut sa ma simt din nou copil la mama acasa,cand stateam in preajma ei nerabdatoare sa termine de pregatit acest dulce aromat.Trecea cumplit de greu timpul pana il scotea din frigider gata de taiat feliute ca sa ne putem infrupta din el.

Salamul de biscuiti se numara printre deserturile favorite ale copilariei mele si am ales in seara asta o reteta faina,cu ciocolata si nuci.

Ingrediente:
500 g biscuiti obisnuiti
100 g unt
100 g zahar
200 ml lapte
50 g ciocolata amaruie
3 linguri cacao
100 g miez de nuca
cateva bucati de rahat
esenta de rom

Pentru decor:
nuca macinata sau nuca de cocos

Mod de preparare salam de biscuiti cu ciocolata si nuca:

Biscuitii se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul, vom obtine astfel un pesmet de biscuiti amestecat cu bucati mai maricele de biscuiti.
Intr-un vas punem laptele, untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul.

Punem vasul pe foc si incalzim usor pana se omogenizeaza toate ingredientele. Dam deoparte si lasam la racit. Cand s-a racit aromam dupa gust cu esenta de rom.

Biscutii sfaramati ii punem intr-un castron si amestecam cu cacaoa, nuca rupta bucati cu mana si rahatul taiat cubulete.

Turnam deasupra siropul de lapte si ciocolata si amestecam usor cu lingura, pana acesta este bine absorbit de biscuiti.

Pe o bucata de folie de aluminiu intindem nuca macinata in strat subtire. Intindem deasupra in strat cat mai uniform compozitia de biscuiti, apoi cu ajutorul foliei formam un baton (rulam ca si cum am face o rulada). Se inveleste bine in folie si prin presare cu mana i se da forma de cilindru.
Se da la rece pana se intareste bine si se poate felia.

Sper sa aveti rabdare si sa nu il mancati inainte sa se raceasca bine.Sper sa imi pastrati si mie o feliuta.Pofta buna!

Cu drag,
Cristina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s