Ciocolata – Regina absoluta


REGINA

Ciocolata este regina absoluta .In moda tendintele depasesc de multe ori imaginatia.Trec dincolo de stiinta ,politica si educatie.Astfel ideea de „haute couture” sau „Prêt-à-porter” reuseste sa depaseasca aparenta frivolitatii si sa promoveze adevarate valori sociale. Modelele ce construiesc colectiile sunt fabricate în totalitate din dulcele material comestibil pentru a sensibiliza opinia publica .Asa a luat nastere la sfarsitul secolului XX  Salon du Chocolat.

Salon de Chocolat a devenit unul dintre cele mai mari evenimente mondene din lumea modei . Lantul de peste 20 de prezentari de modă este raspândit în cele mai mari orase de pe toate cele 5 continente si sustine legatura stransa intre designeri vestimentari și ciocolatieri.
In 2012 „Le Salon du Chocolat” a avut peste 15 000 de vizitatori în New York.

SM

Prezentarile de moda au fost anulate din cauza distrugerilor cauzate de uraganul Sandy. Evenimentul s-a limitat la prezentarea unor sculpturi din ciocolata si la o mica expozitie de branduri ale materialului comestibil. Prezentarile de moda au loc pe tot parcursul anului, în functie de tara si oras. in fiecare locatie evenimentul dureaza trei zile si este deschis publicului larg.

In fiecare an prezentarile de moda sunt legate de o tema comuna. Anul trecut tema a fost „Brodway”. Modelele au fost alese in functie de personaje celebre precum Morticia din „Familia Addams” sau vedete ce i-au dat Brodway-ului renume precum Liza Minnelli.

MIN

Prezentarile de moda din cadrul „Salon du Chocolat” sunt vazute de cunoscatori ai domeniului ca exprimari artistice ale designului vestimantar împletit cu fabricarea ciocolatei. Reactiile publicului au fost impărțite: consumatorii de ciocolata au aplaudat ingenioasa initiativa, insă o alta parte a publicului a privit evenimentul drept o modalitate de risipa a materialului.

Ideea acestor evenimente cu siguranta a avut ca scop si promovarea vegetarianismului care este considerat o alegere de viată ce presupune renuntarea la consumul oricărui produs din carne și a vreunui produs cu origine animaliera. De-a lungul timpului acest stil de viată a fost adoptat atat sub forma tratamentelor naturiste pentru cei suferinzi de boli digestive, insa si sub forma refuzului consumului de produse animaliere ca protest impotriva asa-numitului „macel al animalelor”.

AD

Dar trecand peste asta ,prezentarile de moda in materie de vestimentatie create exclusiv din ciocolata tine de arta si imaginatie si nu de vegetarism in sine. Sunt facute sa promoveze si sa ridice la rang de arta in primul rand  aceasta delicatesa ,dincolo de bariererele consumului traditional si intrat deja  in banalitate.

Cu drag,

Cristina

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s