Ciocolata si religia


 

popa

 

Misionarii bisericii prezenţi în America de Sud au preluat utilizarea acestei băuturi în reţelele bisericilor din Spania şi din „Noua Spanie”. Doamnele spaniole din Lumea Nouă o iubeau la nebunie şi o luau cu ele chiar când mergeau la biserică.

Tentativele preoţilor de a le dezvăţa de acest obicei s-au soldat cu un eşec şi, în secolul al XVII-lea, pentru că aceste fidele ale ciocolatei nu renunţau la obiceiul lor, s-a autorizat în mod oficial consumul ciocolatei în timpul slujbei! De altfel chiar oamenii bisericii din Oxala au avut ideea de a adăuga în băutura originală zahăr de trestie, mosc şi apă de flori de portocal.

Mai târziu, tot preoţii şi călugării spanioli din Mexic au fost cei care au fabricat primele tabletele de ciocolată, uşor de comercializat. Fray Aguilas10 a trimis aceste tablete, împreună cu reţeta de preparare, abatelui mânăstirilor din Piedra, provincia Aragon, fapt care explică fără îndoială tradiţia cisterciană a fabricării ciocolatei.

Papii secolului al XVIII-lea o utilizau mult, mai ales pentru a rezista în timpul conclavurilor interminabile.

Cu drag,

Cristina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s