Povestea cu aroma de ciocolata a lui Heidi Choco Club


 

heidi

 

Într-un sat, departe în zare, locuia o familie, Heidi, formată din cei doi părinți, și un băiețel, de 7 anișori. Acea familie era destul de săracă, astfel că nu își permiteau foarte multe. Dar ei aveau strictul necesar, iar asta era mai mult decât suficient pentru ca ei să fie fericiți și împliniți. Pentru ei, ceea ce conta cel mai mult, era faptul că erau împreună, se puteau bucura unul de celălalt, puteau învăța unul de la celălalt, erau sănătoși și respectați de ceilalți săteni.

Erau priviți și dați drept exemplu pentru comunitate. Aveau o căsuță mică și îngrijită, o curte mare, unde cel mic se putea juca în voie, o grădină cu cele necesare și câteva animale în bătătură. Viața le era simplă, dar plină de activitate. Tatăl era plecat la muncă, iar mama trebăluia cât era ziulica de lungă prin gospodărie, în timp ce cel mic se juca cu alți copii care veneau la el.

Satul în care familia noastră trăia se numea Helvetia, un sat cu o istorie bogată în spate, un sat renumit pentru ciocolata preparată de oamenii locului. În acest sat era o fabrică de ciocolată, fabrică unde lucra și tatăl. El muncea cu mare drag și spor la fabrică, era chiar printre angajații cei mai buni, dar de fiecare dată când se întorcea acasă îl măcina și întrista ceva. Faptul că nu își permitea niciodată să îi aducă celui mic măcar o bucățică de ciocolată.

Umplea casa cu aroma de ciocolată, iar cel mic venea imediat la el în brațe, știind că nu are ciocolată, dar măcar se îmbăta cu aroma aceea puternică. Și era mulțumit. Zicea de fiecare dată că a mâncat cea mai bună ciocolată. Era un copil tare înțelegător și bun. Aroma îl făcea să viseze că într-o zi va avea propria lui fabrică de ciocolată și că va da tuturor copiilor din ceea ce el putea să guste foarte rar … Pentru el, ciocolata era ceva rar întâlnit, dar tare mult prețuit și apreciat.

Reușea să mănânce ciocolată doar la ocazii importante, cum ar fi ziua de naștere sau de sărbători. Sau mai avea norocul să primească câte o ciocolată din partea unor oameni cu suflet bun, cărora le mulțumea cu un zâmbet larg. Dar copilul nostru crescu mare, își văzu visul împlinit, având propria fabrică de ciocolată. Dar nu a uitat nici de promisiunea făcută, astfel că de fiecare dată când avea ocazia, oferea ciocolată celor mici.

A înființat Heidi Choco Club și ne îndeamnă chiar și pe noi să ne înscriem, iar la câmpul “De unde ați aflat despre Heidi Choco Club” să trecem cuvântul magic blog. Înscrierea e una simplă și se face prin completarea câtorva câmpuri.(Florin Morosan)

Cu drag,

Cristina

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s