Irish Coffee cu ciocolata



irish coffee

Pentru reteta zilei va propunun Irish coffee cu ciocolata.Este o bautura deosebita,aromata si strong.Irish coffee nu se bea oriunde si cu oricine ci numai alaturi de persoane asemanatoare ,care gandesc ca si tine si iti creaza o stare de armonie.
Un cocktail fierbinte pe bază de cafea, whiskey, zahăr şi cu un top de frişcă, cafeaua irlandeză pare mai degrabă pe gustul altor popoare decât al irlandezilor pur sânge care ar renunţa cu plăcere la adaosul soft de frişcă, în schimbul unui surplus strong, de whiskey.
Irish Coffee a fost inventată în 1940 de către Joseph Sheridan, bucătarul de la hidroportul Foynes (transformat ulterior în Aeroportul Internaţional Shannon). Sheridan a fost cel care a adăugat whiskey în cafea, în iarna anului 1940, pentru a încălzi un grup zgribulit de pasageri americani. Plăcut impresionaţi de amestec, americanii l-au întrebat pe bucătar dacă este cafea braziliană. Răspunsul a fost, aşa după cum bănuiţi, “e cafea irlandeză”.

Ingrediente:
50 ml whiskey irlandez
240 ml de cafea preparată (tare)
1 linguriţă de zahăr
1 lingură de frişcă

Preparare:
1.Puneţi o linguriţă de zahăr într-un pahar înalt şi turnaţi whiskey-ul şi cafeaua fierbinte peste.
2.Amestecaţi bine, până când se topeşte zahărul.
3.Adăugaţi o lingură de frişcă bătută (sau din tub)

Ornati deaupra cu toping de ciocolata sau cu bucatele de ciocolata amaruie.
Sper sa va placa !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s