Inghetata strong cu ciocolata si whisky



inghetata

Pentru reteta zilei m-am gandit nu la o bautura racoritoare,calda si alcoolica  ci la o inghetata strong cu ciocolata si Whisky scotian.Sa vedem despre ce este vorba.

Ingrediente:

4 galbenusuri de ou, batute
3/4 cana zahar
3/4 cana lapte
2 3/4 cani frisca
85 g ciocolata rasa
2 linguri praf de cafea instant
1/4 cana whisky

Preparare:

Intr-un vas se amesteca galbenusurile, zaharul, laptele, 3/4 cana de frisca, ciocolata si cafeaua instant si se lasa pe foc mediu, amestecand mereu pana cand se intareste.

Se ia de pe foc si se mixeaza pana devine cremoasa, dupa care se transfera intr-un castron. Se pune la racit si se mai amesteca din cand in cand, iar apoi se toarna si whisky.

In alt castron se bate restul de frisca pana cand se intareste, dupa care se incorporeaza in amestecul de ciocolata si whisky.

Se toarna intr-o forma, se acopera si se pune la congelator pentru 8 ore, sau pana cand s-a intarit. Inainte de a se servi, se lasa la temperatura camerei 10-15 minute.

Se orneaza cu frisca,fructe ,bucatele de ciocolata si fulgi de migdale.
Nu-i asa ca v-a lasat gura apa?Astept pareri si propuneri de noi retete.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s