Gogosi cu ciocolata


gogosi

Ce credeti ca poate sa fie mai bun decat o portie de gogosi cu ciocolata, aburinde si pudrate cu zahar  intr-o duminica dupa amiaza?Iata  o reteta buna,ca la mama acasa:

2 oua
1 cana de zahar
70g de ciocolata neindulcita
40g unt topit
21g drojdie (1/2 cubulet)
2 / 3 cana lapte
3 1 / 2 cupe faina cernuta
6 lingurite praf de copt
1 lingurita de sare
grasime pentru prajire profunda

Mod de preparare:
1. Cerne faina intr-un castron, fa o adancitura in mijloc si adauga zaharul, sarea si coaja de lamaie. Bate oul si toarna-l, impreuna cu untul, pe marginea fainei.

Dizolva drojdia in lapte caldut si amesteca.

2. Adauga laptele cu drojdie la celelalte ingrediente din castron si framanta totul cu spiralele mixerului pana obtii un aluat lipicios. Acopera si lasa-l sa creasca 30 de minute intr-un loc cald.

3. Framanta bine aluatul 5 minute pe o suprafata presarata cu faina, apoi lasa-l sa creasca 15 minute. Intinde o foaie de aluat cu grosimea de 12 mm, apoi decupeaza gogosile cu o stanta circulara de biscuiti sau o stanta de gogosi la care s-a scos cercul interior.

4. Incinge grasimea intr-o cratita mare. Cand formeaza bule pe o coada de lingura de lemn, e suficient de fierbinte. Prajeste gogosile in grasime pana devin aurii. Scoate-le si pune-le la scurs pe un servet.

5. Dupa prajire si racire, cu ajutorul unui cutit circular bine ascutit taie gogosile si cu un cornet injecteaza ciocolata topita.

Nu-i asa ca sunt grozave gogosile umplute cu ciocolata ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s