Reteta zilei:sos de ciocolata cu muschi de vita



VIN

Pentru cina de duminica m-am gadit tot la o reteta cu sos de ciocolata dar sa fie o friptura din carne de vita fara grasime.Imi place foarte mult carnea de vita,iar sosul este pur si simplu un afrodisiac, de ciocolata si vin rosu.

Ingrediente:

muschi de vita (fara grasime)
un pahar de vin rosu (sec)
ciocolata neagra (minim 50% cacao)
scortisoara
coaja de portocala proaspat rasa
petale de trandafiri (daca nu ai, merge si apa de trandafir)
piper negru macinat
chilli
usturoi pisat
cimbru
foi de dafin
sare de mare
ulei de masline

Mod de preparare:

Carnea, cu grosimea de 2 cm, trebuie spalata bine si apoi stearsa cu un servetel de hartie. Ungem bucata de carne cu ulei de masline si usturoiul pisat, apoi o punem intr-o tigaie si o lasam cam 2-3 minute pe fiecare parte (in functie de cum va place, mai uscata sau mai in sange).

Dupa ce s-a facut friptura acoperiti-o cu o farfurie sau un capac (sa se mentina calda).

Sosul este cel care va transforma o friputra banala de vita, intr-un fel de mancare romantic, fabulos.

Scurgeti uleiul care a ramas de la friptura intr-o craticioara, adaugati vinul rosu si coaja de portocala, o foaie de dafin rupta in bucati mici, putin cimbru si putin chilli (foarte putin pt ca nu vreti sa fie foarte picant) iar pe urma puneti piperul si scortisoara (puteti sa fiti „darnici” cu aceasta pt ca va mirosi incredibil). Spre final adaugati piperul macinat si petalele de trandafir (sau apa de trandafiri).

Dupa 4-5 minute va fierbe destul de bine, atunci strecurati acest vin pt a ramane doar cu lichidul. Acum incepeti si adaugati ciocolata rasa in prealabil, cate putina nu toata odata. Foarte important aici este sa amestecati in continuu pt a omogeniza acest sos. Fierbeti pana scade putin si prinde o consistenta placuta. Gustati, adaugati sare sau ceva miere daca doriti sa indulciti mai tare (gustul depinde).
Luati sosul de pe foc atunci cand considerati ca este gata, apoi adaugatil peste friptura taiata in felii.

Decorati farfuria dupa cum va indeamna fantezia.

Ca si vin ar recomandat Feteasca Neagra Domeniul Coroanei Segarcea Prestige

Vinul are o culoare rubinie, dar si niste tanini foarte puternici, asa ca ar fi de preferat sa il decantati inainte (daca nu aveti decantor, deschideti sticla cu cel putin o ora inainte sa il consumati si lasati-o fara dop). Cel mai bine este sa serviti acest vin la o temperatura de 16º -18º C pentru a simti din plin aromele de ciocolata si pruna afumata.

Ce ziceti?O cina delicioasa,ciocolata si vin rosu ,ce poate fi mai romantic de atat?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s