Va mai amintiti de biscuitelul sandvis cu crema de ciocolata?


eugenia

Serios,va mai amintiti de biscuitul-sandviş cu cremă de ciocolată care e de o varsta cu noi,ba chiar mai batran?De fapt multi dintre noi ne-am nascut cu el si il mai gasim inca si acum prin magazinele din care ne facem cumparaturile?

Brand 100% romanesc si atat de savurat la toate varstele,exact ca si celalalt brand celebru,ciocolata cu rom.Un desert simplu,extrem de gustat   purtat de generatii de copii la gradinita sau la scoala in ghiozdan  sau  cumparat in recreatie de la vreo Alimentara sau cofetarie situata in apropierea scolii.Si costa doar 0,65 ,ulterior 0,75 de bani   in epoca socialista .Il desfaceam tacticosi  in doua,mancam crema de ciocolata si abia apoi biscuitelul.Eugenia,asa se chema biscuitelul.De parca era o ea!

Povestea lui incepe cu vreo 60 de ani in urma.Eugenia este produsul patiserilor din Constanţa şi se fabrica dinaintea celui de-al doilea Război Mondial. Nu ştie nimeni originea numelui, dar este uşor de bănuit. Un maestru al dulciurilor a botezat noul biscuit-sandviş din motive sentimentale.

In urma cu 50 ani s-a infiintat Fabrica de panificaţie Dobrogea din Constanţa si a preluat biscuitele cu cremă, consacrându-l pe piaţă.

Din 1997, Dobrogea Grup a înregistrat Eugenia ca marcă proprie, iar în 2005 a relansat-o ca produs premium, cu o nouă compoziţie şi un ambalaj modern care păstrează prospeţimea mai mult timp. Producătorul a extins fabricarea biscuitelui cu cremă, diversificându-i aromele.

Eugenia are o greutate medie de 0,030 grame, iar conţinutul de cremă este 40%. Are valabilitate 12 luni, se vinde în continuare la un preţ derizoriu şi ţine de foame. Reprezintă în continuare biscuiţii sandwich nr. 1 în România.

Imi e dor de biscuitele Eugenia cel de acum 30-40 ani,nimic nu se compara cu gustul lui de atunci,nu-i asa?Imi ‘placea si ambalajul,regret ca nu am pastrat nici un ambalaj.In copilarie imi placea sa fac coletie de ambalaje de la ciocolata sau diverse alte dulciuri dar ulterior am renuntat…cred ca le-am aruncat fara regrete,fara sa realizez ca acele timpuri nu se vor mai intoarce si ca pana si ambalajele vor fi altele nu numai gustul sandvisului de ciocolata eugenia!

„Lasam ceva in urma,poate un loc,poate un timp…laam ceva peste care anotimpurile n-or sa astearna frunze si n-or sa ninga cu uitare…Lasam copilaria!”

Reclame

Un gând despre „Va mai amintiti de biscuitelul sandvis cu crema de ciocolata?

  1. Uite cum, scriind cu tandreţe şi sentimentalism, în jurul cuvintelor cu învăluiri olfactive m-ai întors în anii regnului copilăriei, cu nostalgie.
    Îţi aminteşti că era eugenie şi cu cremă roz, iar mereu când mâncam vreuna, se petrecea după un anume ritual, începutul avându-l linsul cremei, apoi hăpăitul restului.
    Nimic nu mai e ca odinioară, nici ea, nici ciocolata rom, nici amandina, nici nemaiîntâlnitapeniciunde prăjitură „Bucureşti”, tuturor acestora care mi-au venit în minte şi acum mai trăindu-le gustul, deşi a trecut atâta vreme.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s