Coronite de ciocolata cu cafea


coronite

Considerata pentru mult timp o adevarata binecuvantare din partea zeilor, ciocolata are proprietati magice ,mai ales daca o savurezi cu o cafea alaturi si alaturi de o companie placuta.

Pentru cine are pofta de o cafea dupa amiaza propun sa o savureze cu niste coronite de ciocolata ca desert,sunt nemaipomenite.

Ingrediente

150 g ciocolata amaruie rasa
150 g ciocolata amaruie rupta bucatele
250 g unt sau margarina
200 g zahar
1 varf de cutit sare
1 plic zahar vanilat
6 oua mijlocii
500 g faina
1 plic praf de copt
6-8 linguri lapte
200g de ciocolata cu lapte de menaj
150g de ciocolata alba de menaj

Mod de preparare

Se freaca spuma, untul (margarina) si zaharul. Se adauga sarea, zaharul vanilat, ouale ( unul cate unul), faina amestecata cu praful de copt, alternativ cu laptele. La sfarsit, se pun ciocolata rasa si cea rupta bucatele in compozitie. Se toarna aluatul intr-o forma de savarina (coroana) unsa cu unt si presarata cu pesmet (continut: 2,5 l) si se coace 60-70 de minute in cuptorul incins la 150 grade celsius .

Se lasa sa se raceasca putin, se rastoarna si se lasa sa se raceasca complet. Se toaca si se topesc – separat, pe baie de aburi, ciocolatele de menaj pentru glazura. Se acopera coronita mai intai cu glazura maro, dupa care se „stropeste” cu cea alba. Se trece cu dintii unei furculite peste toata suprafata coronitei, dupa care se lasa ciocolata sa se inchege.

O dupa amiaza perfecta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s